איך לגדל ארטישוק ירושלמי

פקעות ארטישוק ירושלמיגננים רבים אינם מכירים את הארטישוק הירושלמי, למרות שהם אולי מכירים אותם בשמם הנפוץ שמש רב שנתי. ארטישוק ירושלמי, ארטישוק ירושלמי או כמהין קנדי ​​הם ילידי צפון אמריקה ואין להם שום דבר במשותף עם הארטישוק שנמצא במכולת המקומית שלך. אין דבר קל יותר משתילת ארטישוק ירושלמי, וגידולם ופיזורם הוא אפילו קל יותר, הם יכולים אפילו להפוך במהירות פולשנית. אם אתה גר בצרפת או במקום כלשהו עם אותו אקלים, אתה צריך לנסות לגדל אותם. אבל היזהרו, ברגע שיש לכם ארטישוק ירושלמי בגינה, יהיה לכם קשה לשנות את דעתכם!

ארטישוק ירושלמי במשטח הירק שלו:

צמחי ארטישוק ירושלמי (Helianthus tuberous) הם קרובי משפחה רב-שנתיים של החמנייה. החלקים האכילים הם הפקעות שצומחות מתחת לאדמה.

את הפקעות קוטפים בסתיו על ידי חפירה מתחת לצמח. אפשר לאפות אותם כמו תפוח אדמה, לטגן או לבשל, ​​או לאכול אותם חיים עם טעם ולהרגיש דומה לערמוני מים.

אם אתה או מישהו שאכפת לך ממנו חולה בסוכרת, גידול ארטישוק ירושלמי יכול להועיל. במקום פחמימות, הפקעות מכילות אינולין שמתפרק במהלך העיכול לפרוקטוז, שעדיף על גלוקוז.

צמחי ארטישוק ירושלמי יכולים להגיע לגובה של 1.8 מ' ומכוסים בפרחים בגודל 5 ס"מ בסוף אוגוסט ותחילת ספטמבר. הפרחים הם צהוב בהיר, עליז. רוחב העלים כ-7 ס"מ ואורך 8-15 ס"מ.

הרבה יותר קשה מאשר ללמוד איך לגדל ארטישוק ירושלמי זה ללמוד איפה אפשר למצוא אחד כדי להתחיל לגדל. רוב מרכזי הגן לא מוכרים אותו, אבל קטלוגים רבים כן, ולפעמים אפשר למצוא אותו באינטרנט (http://amzn.to/2rS3SZh). או שתוכלו להשתמש בשיטת D system ולנסות לשתול ארטישוק ירושלמי שקניתם בחנות, רצוי אורגני.

ארטישוק ירושלמי איך לגדל ארטישוק ירושלמי:

איך לגדל ארטישוק ירושלמי ממש בגינה. בעוד שצמחי ארטישוק ירושלמי גדלים ומייצרים פרחים כמעט בכל סוג אדמה, התשואות הן הטובות ביותר כאשר שותלים אותן בקרקעות מאווררות היטב ומנוקזות היטב. צמחים גם מייצרים תפוקות גבוהות יותר באדמה מעט בסיסית, אבל עבור הגנן המתחיל, אדמה ניטרלית תעבוד היטב. יש להוסיף דשן לכל מטרה לאדמה בעת השתילה. שתילת ארטישוק ירושלמי דומה מאוד לשתילת תפוחי אדמה. פקעות קטנות או חתיכות פקעות עם שניים או שלושה ניצנים נטועים בעומק של 5 או 6 ס"מ במרחק של כ-60 ס"מ זה מזה בתחילת האביב ברגע שניתן לעבוד על האדמה. יש להשקות היטב את השתילה בתחילה. הפקעות ינבטו תוך שבועיים-שלושה.

תחזוקה של ארטישוק ירושלמי:
הטיפול בארטישוק ירושלמי הוא בסיסי למדי. טיפול קל וניכוש עשבים צריכים להתחיל ברגע שהצלעים פורצים דרך האדמה. עם זאת, לאחר הקמת המפעלים, אין צורך בתחזוקה. השקיה חיונית וצמחים צריכים לקבל השקיה טובה אחת לפחות בשבוע כדי לקדם צמיחה טובה של פקעת. הפריחה מתחילה באוגוסט, מראה לעין. כשהצמחים מתחילים להשחים בספטמבר, זה הזמן לקצור את הארטישוק הירושלמי הראשון שלך. יש להקפיד לחפור מספיק עמוק כדי לא לפגוע בעור העדין של הפקעות. קצור רק את מה שאתה צריך. חותכים צמחים גוססים, אבל השאר את הפקעות באדמה. ניתן לקצור אותם כל החורף עד שהם מתחילים לנבוט באביב.

עכשיו טיפ אחרון לפני שתתחיל לגדל ארטישוק ירושלמי, כל חתיכות פקעת שנשארו בחורף יגדלו והגינה שלך באביב תוכל בקלות להיות מוצפת עם ארטישוק ירושלמי פולשני עד כדי כך שחלק מהגננים מתייחסים אליהם כאל עשבים בעליל.

מצד שני, אם תקצה פינה בגינה לארטישוק ירושלמי, פיתוחם עשוי להיות קל עוד יותר כשהצמחים מתחדשים. תנו לגינת הארטישוק הירושלמית שלכם מנת דשן בכל אביב.

אין דבר פשוט יותר אז לך על זה!

10 טיפים לגידול גזר

איך לגדל תותים?