אנשים רבים תוהים האם ניתן להשיג ערמון גדול ויפה מערמון שזה עתה נקטף, אז היום אני מציע לכם כמה תשובות.
שתי שיטות:
שיטה ראשונה פשוטה מאוד היא לשתול את הזרעים (הערמונים) בחוץ ברגע שהם נופלים, אבל אפשרות זו נותנת לך פחות שליטה על צמיחת הזרעים.
האפשרות השנייה היא לאחסן את הזרעים ואז לגדל אותם בתוך הבית. זה מאפשר לך לשתול שתילים באביב הבא. עם אפשרות זו, יש פחות סיכוי שהזרעים יתקלקלו עקב תנאי מזג אוויר קיצוניים או ייאכלו על ידי מכרסמים, כמו גם בעלי חיים אחרים.
במאמר זה אדון באפשרות השנייה, מכיוון שהיא מאפשרת לך קצת יותר שליטה על הזרעים הגדלים אבל אם יש לך הרבה זרעים ואדמה אז אתה יכול לבחור באפשרות הראשונה.
זרעי ערמונים או אגוזים מופקים מהפרחים הנקביים של העץ. חלק מהפרחים הנקביים מתפתחים לפירות קוצניים המכילים את זרעי הערמונים. לפירות אלה יש קליפה קוצנית שתיתפצל בסתיו ותשחרר כמה פירות פחוסים לפחות בצד אחד.
כֶּנֶס
ניתן לאסוף זרעים מהאדמה או לקצור בתחילת אוקטובר על ידי חיתוך הפרי מהעץ ולאחר מכן אחסונם במקום קריר עד שהקליפה מתפצלת. לאחר שהערמונים הופשטו מקליפתם, יש להניח אותם מיד בשקית ניילון או דלי עם חורים ולמלא אותם בכבול לח. כל ערמון צריך להיות מוקף כולו בטחב כבול ולא לגעת בצד המיכל או בערמונים אחרים.
אחסון והנבטה
לאחר מכן ניתן לאחסן את הערמונים במקרר בטמפרטורה שבין 0 ל-1 מעלות צלזיוס למשך שנתיים עד שלוש. ערמונים יצטרכו לפחות חודשיים עד שלושה חודשים של מזג אוויר קר לפני שהם נובטים.
לאחר אחסון קר, ניתן לשתול עצי ערמונים בתוך הבית בסביבות פברואר ומרץ. יש להניח זרעים על אדן חלון חם ושטוף שמש או בחממה בטמפרטורה של 21-25 מעלות צלזיוס.
קרטוני החלב 1L עם החתך התחתון יוצרים גיגיות טובות. ניתן לכסות את תחתית הארגזים בכילה או מטלית למניעת נפילת הקומפוסט ולאפשר אוורור מספק של השורשים.
המטע
ערמונים נוטים להירקב באדמה דחוסה, ולכן מצע גידול עם הרבה חומר סיבי הוא בחירה טובה. תערובות עציצים ללא אדמה עם הרבה קליפת קומפוסט הן אפשרות טובה. תערובות אלו מספקות שפע של אוורור ועוזרות לשמר את כדור השורש כשמגיע הזמן להשתיל את השתילים.
יש לשתול ערמונים בעומק 3 ס"מ, כשהצד השטוח כלפי מטה. הקפידו לשמור על האדמה לחה, לא רטובה, והוסיפו מדי פעם תמיסה מדוללת של דשן מלא.
שתילים צריכים להיות מוכנים להשתלה באמצע מאי לאחר הכפור המסוכן האחרון. לפני ההשתלה, כדאי "להקשיח" את השתילים. לשם כך, הניחו אותם בחוץ וחשפו אותם בהדרגה לשמש ולרוחות חזקות.
בעת שתילת שתילים, עשה חור גדול פי שניים מכדור השורש. הקפידו להסיר את שארית קליפת הערמון המחוברת לשורש. זה עוזר למנוע מבעלי חיים למשוך את השתילים החוצה כדי להגיע לערמונים.
כמו אוכמניות ואזליאות, עצי ערמונים מעדיפים קרקעות חומציות ומנוקזות היטב.
הֲגָנָה
כדי לסייע במניעת נזקים ממכרסמים וחיות בר אחרות, יש להשתמש במקלטי עצים ובכלובי רשת בד. מניחים מקלטי עצים בגובה 60 ס"מ, שקועים 5-8 ס"מ באדמה, מסביב לשתילים. לאחר מכן הנח כלוב מתכת בגובה 1m20 עד 1m50 מסביב למקלט העץ ותפור היטב במקומו.
הקפידו לתת לשתילים הרבה מים ולשמור על שטח של 60 ס"מ סביבם נקי מעשבים שוטים. אין להפרות שתילים מושתלים בשנה הראשונה אלא אם יש בעיה.
לדוגמה, אם העלים מצהיבים לפני תחילת אוגוסט, ניתן ליישם מעט דשן המכיל חנקן.
עצי ערמונים צריכים להיות מרווחים 9-12 מטר זה מזה כדי לאפשר מקום לצמיחה.
עם תכנון טוב וקצת מזל, כדאי שתתחילו טוב בגידול עצי ערמונים בריאים.